Huden är människans största organ och dess viktigaste uppgift är att skydda kroppen.En inte alltid enkel uppgift då huden hela tiden utsätts för påfrestningar i form av väder, vind, kost, krämer och parfymer. För att hjälpa huden må så bra som möjligt är det av största vikt att använda sig av produkter som jobbar med din hud, inte emot.

Det är mycket vanligt att människor köper hudvårdsprodukter på rekommendation från en vän. Men den produkt som fungerade så bra för din vän kanske inte alls hjälper dig. För hur vet du att din och din väns hudtyp överenstämmer? Det är viktigt att lära känna sin egen hud innan man köper på sig produkter. För är produkterna inte anpassade för din hud kan ditt hudtillstånd förvärras.

Face Mapping® är Dermalogicas resultatinriktade och noggranna hudanalys. Hudterapeuten undersöker 14 olika ansiktszoner genom att titta och känna på huden. Därefter dokumenteras allt på en ansiktskarta som visar dig hur huden ser ut idag och vad du kan göra för att bevara eller förbättra din hudhälsa. Kartan samt rekommendationer får du ta med dig hem som en guide till friskare hy.

Face Mapping® tar inte mer än fem till tio minuter och kan uppdateras varje gång du ska inhandla produkter eller boka hudvårdsbehandlingar. Dessutom blir det lätt för både dig och din hudterapeut att följa de framsteg du gör.

Face Mapping® utförs av välutbildade hudterapeuter hos de hudvårdscenter, spa-anläggningar och salonger som är återförsäljare av Dermalogicas produkter.

Vanliga hudproblem

Torr hy

Torr (alipoid) hud syftar egentligen på hud som lider brist på lipider (fetter). Fuktfattig (uttorkad) hud är hud, vars yttersta del, hornlagret, lider brist på fukt (vatten). Normalt är vattenhalten i de djupaste överhudslagren 80 %, medan den i hornlagret är 10 %. När fukthalten i hornlagret understiger dessa 10 % uppfattar vi huden som torr, men menar egentligen fuktfattig.

Vår hud bildar och stöter av miljontals celler varje dag. Detta innebär att döda hudceller avlägsnas från hudytan samtidigt som cellnybildning stimuleras – alltså naturlig exfoliering. Våra hudceller bildas i överhudens understa lager. Därefter vandrar cellerna mot ytan och blir allt hårdare.

Känslig hud
Nästan 90 % upplever sin hud som känslig – men har alla dessa människor verkligen en medfödd känslig hud? Känslig hud är mer än något annat hudtillstånd föremål för missförstånd. För att förstå om man har känslig hud måste man först ha klart för sig skillnaden mellan känslig hud och sensitiviserad hud.

Förtida åldrande
När man på ett onaturligt sätt påskyndar den naturliga, biologiska åldrandeprocessen talar man om förtida åldrande. Förtida åldrande orsakas till 90 % av ultravioletta strålar från solen, men också av livsstilsfaktorer såsom rökning, stress och kost.

Fet problemhy
Många av oss lever i en vardag med konstant psykisk stress, vilket gör att våra binjurar arbetar för högtryck med att producera stresshormoner (bl a testosteron). Dessa hormoner påverkar talgkörtlarnas funktion och ökar dessutom benägenheten för att utveckla inflammerade blemmor och kvisslor.

Lycka till med din hy och ditt inköp av kvalitetsprodukter från Dermalogica

Tagged with →  
Share →